iPhone 8 Plus heeft geen OIS op telelens, meer details over camera's

Door , bron: TechInsights


De nieuwe iPhone 8 en 8 Plus zijn inmiddels te koop, maar de echt nieuwe iPhone X komt een stuk later pas. TechInsights heeft de 8 Plus uit elkaar gehaald en kijkt op een meer technische manier naar het toestel en de onderdelen zelf, zo ook de camera's.

In het geval van de iPhone 8 Plus zijn er twee camera's te vinden aan de achterkant, waarvan de groothoek-camera identiek is aan die van de normale iPhone 8. De modules zijn qua resolutie gelijkgebleven aan de voorganger met 12 megapixel en ook de lens is ongewijzigd gebleven. De groothoeklens heeft f/1.8 en de telelens f/2.8. Optische beeldstabilisatie is alleen aanwezig op de groothoek-camera, dus ontbreekt het bij de module die er vermoedelijk de meeste baat bij heeft. De iPhone X heeft op de tele-module wel OIS en tevens een groter diafragma van f/2.4, wat gelijk zegt dat het een bewuste keuze was om het weg te laten op de 8 Plus.

Op papier lijken ze hetzelfde, maar het zouden wel nieuwe sensoren zijn, wat ondersteund wordt door het onderzoek van TechInsights. Zij zijn op het spoor gekomen dat het nog steeds Sony Exmor RS-sensoren zijn met back-side illumination, gebruikmakend van hybrid bonding. Hierdoor zitten de verbindingen voor de autofocuspunten niet op de sensor, maar erachter, waardoor er meer ruimte is voor pixels. Dit is de eerste keer dat het toegepast is in een iPhone, aldus TechInsights. De groothoek-camera heeft een pixel-pitch van 1,22 µm terwijl de tele-lens 1 µm heeft. Die sensor is kleiner, doordat de grotere brandpuntsafstand een langere lens betekent.

De verwerking van de gegevens van de camera's is ook aangepakt door het toepassen van een eigen beeldprocessor die de autofocus moet verbeteren. Daarnaast is er nu hardwarematige ruisreductie geïmplementeerd. Deze verbeterde dataverwerking maakt het ook mogelijk om 4k-video met 60 fps te maken, alsmede 240 fps full-HD video.


De zwarte delen in de hoeken (links) zijn voor de optische beeldstabilisatie.


De puntjes in het midden zijn de autofocuspunten.

De groothoek-camera.


De tele-camera.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*