AMD lanceert 12 nm Ryzen waarschijnlijk in februari

Door , bron: DigiTimes


DigiTimes, een Taiwanese krant die doorgaans goede bronnen heeft bij bekende moederbordfabrikanten, heeft informatie ontvangen over een opkomende 'Ryzen refresh'. De fabrikanten melden namelijk dat AMD van plan lijkt om zijn Ryzen 3, 5 en 7 modellen te gaan produceren op een kleiner procedé. Dit is het 12 nm low-power procedé van Globalfoundries.

De CPU met codenaam "Pinnacle 7" zou in februari 2018 op de markt moeten komen, met in maart van datzelfde jaar de mid-range "Pinnacle 5" en entry-level "Pinnacle 3". De Pinnacle-modellen met een laag energieverbruik en de enterprise "Pinnacle Pro" zouden respectievelijk in april en mei 2018 moeten komen.

Samen met de Pinnacle 5 en 3 modellen zou er ook een nieuwe chipset moeten komen: de 400 series, ontwikkeld door ASMedia. De X470 en B450 moederborden zouden in maart dus in de rekken moeten liggen. Tegelijkertijd verwacht AMD zijn marktaandeel voor desktop CPU's te zien stijgen naar 30% in de eerste helft van 2018.

Eerder deze week dook er ook al een roadmap op, maar niet iedereen is zeker of de informatie die hier op staat wel accuraat is. De informatie van DigiTimes komt echter overeen met wat er op deze roadmap staat, wat er voor zorgt dat de roadmap iets aannemelijker lijkt. Neem hem echter nog steeds met een korrel zout, een gerucht blijft immer een gerucht.


De bewuste roadmap


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*