Intel-roadmap voor 2018 lekt uit

Door , bron: GamersNexus


Met de Core X-processoren en het X299-chipset heeft Intel weer zijn high-end platform bij de tijd gemaakt. Ondertussen komen de achtste generatie Core-processoren er ook aan. Al met al veel processornieuws dit jaar, maar ook nog in 2018. Het lanceerschema van Intel is namelijk opgedoken en geeft een kijk in de pijplijn van de fabrikant.

De Coffee Lake-processoren komen eraan, die Intel in combinatie met de Z370-chipset reeds heeft aangekondigd. In het eerste kwartaal van 2018 voegt Intel daar volgens het schema nog diverse zuinigere processoren aan toe (2 t/m 6 kernen) en volgen ook nog de H370- en B360-chipsets. H370 is vrijwel identiek aan Z370, maar moet CPU-overklokbaarheid en SLI-certificering ontberen. Dit geldt ook voor B360, waarbij er verder op connectiviteit is bezuinigd. Later volgt ook de H310-chipset, die voor instapmoederborden bedoeld is.

Een andere belangrijke introductie is die van Gemini Lake. Het gaat hier om zuinige Pentium- en Celeron- SoC's. Het gaat hier om quad- en dual-cores met een TDP van minder dan 10W. Al met al volgen er nog genoeg nieuwigheden vanaf de kant van Intel.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*