MSI doet X299M-A Pro µATX-moederbord officieel uit de doeken

Door , bron: TechPowerUp


MSI heeft de X299M-A Pro officieel uit de doeken gedaan nadat vorige maand al een afbeelding opdook van het bord. Het is een micro-ATX-model dat vermoedelijk alleen gericht is op Kaby Lake-X en vanwege de prijs het X299-platform aantrekkelijker moet maken. Eerder kwam MSI met een bord dat alleen voor Skylake-X geschikt is.

Wat gelijk opvalt is dat het allemaal maar net past op dit kleinere bord, wat gelijk ook de oorzaak is van het plaatsen van slechts vier DIMM-sloten. Het socket voor de Core i5-7640X of de i7-7740X heeft een stroomvoorziening van negen fasen. Daarnaast zien we twee PCIe 3.0 x16-sloten, die allebei in x8-modus draaien als ze beide gebruikt worden. Als derde slot zit er nog een x16-slot op dat in x4-mode werkt en aangestuurd wordt vanuit de PCH. Voor opslag is er ruimte voor twee M.2-schijven en zitten er acht SATA 6Gbps-poorten op. Achterop zitten twee USB 3.1-poorten, waarvan eentje Type-C is. Audio wordt verzorgd door Realtek met de ALC1220-codec, terwijl de GbE-chip bij Intel vandaan komt - de I219-V.

Voor een bedrag van $170 zou hij op de markt moeten komen. Omgerekend en inclusief BTW is dat ongeveer hetzelfde bedrag maar dan in euro.


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

MSI X299M-A Pro

Micro ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*