Meer meldingen opengespleten iPhone 8 Plus smartphones verschijnen online

Door , bron: Slashgear


Vorige week berichtten we over de Apple iPhone 8 Plus, waarvan gebruikers meldden dat de accu van hun toestel opzwelt en op die manier het scherm uit de behuizing duwt. Inmiddels zijn er meerdere meldingen online verschenen, waarbij het niet meer alleen om meldingen uit Aziatische landen gaat.

De eerste twee meldingen kwamen uit Japan en Taiwan, recentelijk zijn er echter ook meldingen uit Griekenland, Canada en Hong Kong opgedoken. Het heeft er dus alle schijn van dat het probleem zich niet beperkt tot smartphones uit een bepaalde productiefaciliteit. In sommige gevallen wordt het probleem al bij het openen van de verpakking geconstateerd, in andere gevallen zou het pas ontstaan zijn na het opladen van het apparaat, zelfs bij het gebruik van originele Apple-accessoires. In alle gevallen gaat het echter om een opgezwollen accu die ervoor zorgt dat het toestel in feite wordt opengespleten, waarbij het scherm uit de behuizing omhoog komt. Er zijn vooralsnog geen meldingen gemaakt van toestellen die vlam vatten of exploderen.

Apple gaf eerder aan dat het probleem te onderzoeken, maar een officiële verklaring blijft vooralsnog uit. De meeste smartphones waarbij het probleem zich voordoet zouden inmiddels naar het bedrijf onderweg zijn voor inspectie.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*