Ook nieuwe webcam met ringlamp en professionele condensatormicrofoon bij Razer

3 reacties

Vandaag is TwitchCon weer van start gegaan, de beurs waar streamers en kijkers elkaar kunnen ontmoeten. Van deze gelegenheid heeft Razer gebruikgemaakt om twee nieuwe producten aan te kondigen: de Kiyo en Seiren X. Eerstgenoemde is naar verluidt de eerste webcam met een afstelbare ringlamp, terwijl de Seiren X een professionele USB-condensatormicrofoon moet voorstellen.

Razer Kiyo

Beide zijn natuurlijk bedoeld voor streamers; de Kiyo moet bijvoorbeeld het gebruik van extra verlichting wegnemen en kan dankzij de 12 helderheidsniveaus (maximum van 10 lux bij 1 meter) in verschillende omgevingen gebruikt worden. De 4-megapixel sensor kan overigens beeld doorgeven in 720p met 60 fps of in 1080p met 30 beelden per seconde; de codering is daarbij in te stellen in YUY2/MJPEG of simpelweg H.264. Uiteraard is het geheel compatibel met OBS en XSplit.

Razer gaat de Kiyo nog deze maand aanbieden voor een bedrag van 109,99 euro.

 

Razer Seiren X

Voor ongeveer dezelfde prijs heb je de Seiren X, die compact vormgegeven is en voorzien is van een ingebouwde schokdemper. De condensatorcapsules hebben diameters van 25 millimeter en moeten daarmee de opnamegevoeligheid verbeteren. Het frequentiebereik is vastgesteld op 20 Hz tot 20 kHz met een gevoeligheid van 17,8 mV/Pa (gemeten op 1 kHz). De ingebouwde koptelefoonversterker stelt je in staat om zonder vertraging naar jezelf te luisteren.

De Razer Seiren X komt inclusief verwijderbare bureaustandaard beschikbaar voor een prijs van 109 euro.

 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*