Verschillende fabrikanten kondigen eigen versies van GTX 1070 Ti aan

Door


Tegelijk met de aankondiging van de Nvidia Geforce GTX 1070 Ti heeft een groot aantal fabrikanten hun eigen varianten van de videokaart met de wereld gedeeld. Het gaat om fabrikanten als ASUS, Inno3D, MSI, Palit, Zotac, EVGA, KFA2, PNY en Gigabyte.

Asus brengt drie varianten van de GTX 1070 Ti uit. De ROG Strix beschikt over drie ventilators en is voorzien van RGB-verlichting. De Turbo-kaart heeft een blowerfan met dubbelballagers, wat de levensduur moet verlengen. De Cerberus heeft twee grote ventilators.

MSI heeft vijf verschillende kaarten aangekondigd. Twee varianten maken gebruik van de bekende Twin Frozr VI-koeler: de Titanium heeft een witte kleurstelling en de Gaming heeft rode accenten. De Duke is een grotere kaart die beschikt over drie ventilators. De Armor heeft twee ventilators en is, op het ontwerp na, zeer vergelijkbaar met de Twin Frozr-kaarten. Tot slot is er de Aero, met blowerkoeler.

Inno3D heeft vier kaarten aangekondigd, met elk een ander aantal ventilators. De iChiLL X3 heeft drie ventilators aan de bovenkant van de kaart. De iChiLL x4 voegt daar een kleine ventilator aan de zijkant aan toe. De Twin X2 beschikt over twee ventilators en de Jet maakt gebruik van een blowerconfiguratie.

VideoCardz heeft ook enkele kaarten gedeeld. Om te beginnen bij de kaarten van Palit. Van deze modellen zijn twee modellen te vinden. De JetStream en DualFan hebben beiden een koeler met twee ventilators.

Zotac komt met drie nieuwe kaarten. De De AMP Edition is een fullsizekaart met twee ventilators en de AMP Extreme voegt daar een derde ventilator aan toe. Verder is er de Mini, die een compacter formaat aanhoudt.

PNY heeft twee nieuwe kaarten. De namen van de kaarten worden uit het artikel van VideoCardz niet duidelijk, maar de afbeeldingen tonen een variant met twee ventilators en een versie met blowerkoeler.

Van EVGA zijn er tot nu toe vier kaarten bekend. Drie van deze kaarten beschikken over een setup met twee ventilators en de vierde heeft een blowerkoeler. Hoe EVGA de kaarten noemt, is nog niet bekend.

VideoCardz schrijft over een enkele kaart van KFA2. De EX is voorzien van een koeler met twee ventilators.

Van Gigabyte is er ook tot nu toe maar informatie over een enkele kaart. De kaart, die de naam Gaming draagt, heeft een koeler die is uitgerust met drie ventilators.

Ondanks dat er een groot aantal verschillende versies van de GTX 1070 Ti zijn uitgebracht, zullen de prestaties van alle kaarten zeer dicht bij elkaar liggen. Dit komt omdat Nvidia het niet toestaat om de kaarten vanuit de fabriek over te klokken. Zolang de koeling dus volstaat, moeten alle kaarten in theorie even snel zijn.

In de persberichten van de kaarten zijn nog geen prijzen aangekondigd, maar aangezien de Founders Edition van Nvidia zelf een prijskaartje van 450 dollar heeft, ligt het voor de hand dat de kaarten in Nederland tussen de 450 en 500 euro gaan kosten.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*