Microsoft ondersteunt OpenXR-platform voor uniforme VR-hardware en -software

18 reacties

Microsoft heeft zich aangesloten bij OpenXR, een platform van Khronos Group om VR-toepassingen beter met elkaar samen te laten werken. Daarmee spreekt het bedrijf uit Redmond steun uit voor het verenigen van de markt waarin op dit moment veel verschillende ontwikkelaars en fabrikanten hun eigen ding doen.

Om te begrijpen wat het plan is van OpenXR is het van belang te weten dat er meerdere elementen zijn die ervoor zorgen dat er beeld op een VR-headset komt. Daarbij zijn er apps, die via een engine verbonden zijn met een platform, dat weer ervoor zorgt dat de VR-headset praat met het systeem. Daarbij zijn er tal van spelers op de markt en nog meer mogelijkheden. Open XR wil dat oplossen door een uniforme Application Interface tussen een game-engine als Unreal en een platform als SteamVR te plaatsen. Daarnaast moet er een Device Layer komen tussen de VR-headset en het platform, dus bijvoorbeeld tussen de Oculus Rift en Oculus' platform. Het resultaat is dat iedereen op dezelfde manier met elkaar praat, en dus alles met elkaar overweg kan. Daarbij zou in theorie dus een HTC Vive bijvoorbeeld overweg kunnen met Oculus' platform of Google Daydream.

OpenXR is een platform dat al door vele bedrijven ondersteund wordt, waaronder ARM, Google, Intel, Oculus, Qualcomm, Unity en Valve. Een afwezige is Apple. In de toekomst zal blijken wat het bedrijf uit Cupertino van plan is.


Voor...


...en na.


De bedrijven die OpenXR ondersteunen.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*