Windows 10 Fall Creators update logt gebruikers in op achtergrond

Door , bron: myce


Sommige gebruikers hebben het misschien al gemerkt: na de update naar versie 1709, ook wel bekend als de Fall Creators Update, lijkt Windows 10 sneller in te loggen. In sommige gevallen is er zelfs geen wachttijd meer en kan je direct beginnen werken. Het lijkt er nu op dat, sinds de bewuste update, Windows gebruikers inlogt op de achtergrond.

Seán Byrne van myce.com merkte dit op toen hij even weg stapte van zijn PC: hij had zijn computer aangezet, maar nog niet ingelogd. Eigenaardig genoeg kreeg hij wel meldingen op zijn mobiel met inlog-requests, wat achteraf OneDrive bleek te zijn. Dit gebeurde niet vóór de update naar versie 1709.

Hierop voerde hij een kleine test uit: Byrne maakte een batch-bestand dat de systeemtijd weergeeft en voegde het toe aan de Windows start-up map. Bij het herstarten van zijn computer liet hij Windows een aantal minuten op het log-in scherm staan. Na het invoeren van zijn wachtwoord werden zijn vermoeden bevestigd: het batch-bestand toonde duidelijk de tijd waarop zijn log-in scherm tevoorschijn kwam.


Log-in tijd vs huidige tijd

Op een computer met meerdere gebruikers lijkt Windows automatisch de laatst ingelogde gebruiker in te loggen op de achtergrond. Als een andere gebruiker inlogt, geeft Windows de impressie dat een andere gebruiker al ingelogd had, zoals te zien wanneer men de computer afsluit. Deze popup komt ook tevoorschijn bij het afsluiten vanaf het log-in scherm, ookal heeft de gebruiker zich nog niet ingelogd.


De bewuste melding


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*