'Toshiba en WD dicht bij oplossing ruzie over verkoop geheugentak'

6 reacties

Toshiba en Western Digital zijn dicht bij een oplossing voor hun geschil over de verkoop van Toshiba's geheugendivisie. Dat meldt de financiële nieuwssite Bloomberg op basis van bronnen dicht op het vuur. WD zou zijn pogingen om de verkoop te blokkeren laten rusten in ruil voor een uitbreiding van het joint-venture contract dat WD (vroeger Sandisk) met Toshiba heeft.

Onderdeel van de deal zou onder meer zijn dat WD gegarandeerde chipleveranties krijgt van een nieuwe Toshiba-fabriek in Japan. Om de druk op WD op te voeren investeerde Toshiba onlangs juist op eigen houtje in die fabriek, waarmee de leveringen van nieuwe generaties flashgeheugen aan WD niet gegarandeerd waren. Die heeft de fabrikant, sinds enige jaren eigenaar van Sandisk, hard nodig om competitief te blijven op de ssd-markt.

Het Japanse Toshiba is genoodzaakt zijn winstgevende geheugentak te verkopen om grote verliezen van de nucleaire divisie op te vangen. Voorheen namen Toshiba en Sandisk investeringen in geheugenfabrieken ieder voor de helft op zich. In november verklaarde een topman van WD nog dat de samenwerking met Toshiba 'cruciaal is voor beide partijen' en dat het bedrijf alles op alles ging zetten om die samenwerking voort te zetten in de toekomst.


Een tekening van de nieuwe te bouwen Fab 6-fabriek in Yokkaichi, Japan.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*