Windows 10 Insiders preview toont waarschuwing vervanging Paint door Paint3D

Door , bron: gizcentral


Halverwege deze zomer was het al zover: Microsoft publiceerde een lijst met alle functies en software die in de Fall Creators Update veranderd zouden worden. Eén van deze veranderingen was dat Paint als verouderd bestempeld zou worden en geïntegreerd zou worden in het nieuwe Paint 3D. Het programma zou wel beschikbaar blijven via de Microsoft Store.

Zo ver kwam het in de update uiteindelijk niet, maar het duidde wel Microsofts plannen aan. Deze plannen zijn nu nogmaals bevestigd in Insiders Preview 17063. Deze heeft namelijk een nieuwe knop aan het traditionele Paint toegevoegd. Als men op deze knop drukt, wordt de waarschuwing weergeven dat "deze versie van Paint vervangen zal worden door Paint3D".

Het programma zal voorlopig dus nog aangeboden worden via de Microsoft Store, al is de vraag voor hoe lang. Of Microsoft van plan is om het programma ooit helemaal te schrappen is momenteel niet duidelijk, al hopen de meesten van niet. Paint is en blijft voor velen namelijk een oud en vertrouwd programma om snel een afbeelding mee te bewerken.


De bewuste waarschuwing


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*