Concurrenten Apple reageren: ontkennen softwarematige prestatiereductie

185 reacties

Apple kan op dit moment op veel kritiek rekenen, nu bekend is geworden dat het bedrijf zijn iPhones softwarematig vertraagd. Het bedrijf is zelfs meerdere keren aangeklaagd en het idee dat het bedrijf de telefoons vertraagd om consumenten aan te zetten tot upgraden was al snel geboren. Inmiddels heeft Apple zelf gereageerd en geeft het bedrijf uitleg over zijn redenering en compensatie aan zijn klanten. Grote concurrenten van Apple hebben inmiddels aan diverse sites laten weten niets vergelijkbaars als Apple te doen.

Apple heeft aangegeven dat de Lithium-ion accu's door veroudering ervoor kunnen zorgen dat telefoons na een bepaalde tijd kunnen uitvallen doordat de piekspanning te hoog is voor de verouderde accu. Om dit tegen te gaan worden de prestaties in belastende momenten soms beperkt. Apple gaat in een volgende iOS-update de gebruiker meer inzicht verschaffen in de gezondheid van zijn accu. Telefoons buiten de garantie met dergelijke problematiek kunnen nu voor een gereduceerd tarief van Apple rekenen tot het einde van 2018.

Concurrenten zijn inmiddels ook in het gat gesprongen. Onder andere HTC heeft bijvoorbeeld tegen The Verge bekend gemaakt dat 'het niet iets is dat HTC doet'. Motorola kwam met een vergelijkbaar bericht dat het niet zijn CPU-prestaties aanpast naar gelang de leeftijd van de accu. Ook LG geeft aan 'het nooit gedaan te hebben en het nooit te gaan doen'. Eveneens concurrent Samsung kwam met het bericht dat het kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en de processorprestaties eveneens ongemoeid laat.

De iPhone X, het huidige topmodel van Apple

 

Bronnen: Neowin, TheVerge, PhoneArena

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*