Gerucht: Intel brengt beeldverwerkingschip uit Google Pixel 2 naar desktop onder codenaam Monette Hill

3 reacties

Op de Intel-website zijn twee nieuwe codenamen opgedoken voor nog niet uitgebrachte producten. Dat meldt het Duitse Golem in een bericht. De speciale pagina, bedoeld om duidelijkheid te scheppen over verschillende generaties, maakt vermelding van Whiskey Lake en Monette Hill. Eerstgenoemde zou mogelijk een opvolger voor de achtste generatie laptop-chips zijn, terwijl Monette Hill geen gewone processor zou zijn, maar een grafische accelerator.

De Whiskey Lake-generatie wordt gezien als opvolger voor de laptop-chips uit de 8e generatie. In documentatie wordt gesproken over processors voor client-notebooks, maar onduidelijk is om wat voor chips het zou gaan. De bekende achtervoegsels -U en -H, voor een tdp van respectievelijk 15/28W of 45W, ontbreken. Ondersteuning voor Whiskey Lake dook eerder al op in de release notes van HWInfo 5.70, waar gesproken wordt over preliminery support, wat gelijk vertelt dat het vermoedelijk nog even zal duren voordat het op de markt komt. Eerst moeten de achtste generatie chips met een vlottere igp immers nog de revue passeren. Het zou mogelijk de vijfde generatie op het 14 nanometer-platform van Intel gaan worden.

Minder informatie is bekend van Monette Hill. Gebruikers van het AnandTech-forum, die het vaker bij het rechte eind bleken te hebben, vinden een correlatie tussen de Visual Core uit de Google Pixel 2-smartphone en de codenaam Monette Hill. Ook publiceert ArsTechnica daarover. Het was al bekend dat Intel een handje geholpen heeft met de geavanceerde beeldverwerking van Googles laatste smartphones, maar dat Intel de techniek mogelijk ook zelf op de markt gaat brengen was nog niet bekend.


De codenamen staan al op de website van Intel.


Dit is de Visual Core van de Pixel 2, ook wel de IPU. (Bron: Android Authority)

Bronnen: Golem, ArsTechnica, Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*