LG Display toont 88-inch 8K OLED-display

69 reacties

LG Display is momenteel de enige fabrikant die grote oled-panelen maakt voor televisies. De afgelopen jaren voorzag het bedrijf de markt van 55-inch, 65-inch en later ook 77-inch oled-panelen met 4k-resolutie. Vandaag maakt het bedrijf een voorproefje van de volgende generatie bekend: een 88-inch 8k oled-paneel.

Met 7680x4320 pixels is de resolutie vier maal zo hoog als 4k, dat weer vier maal meer pixels had dan 1080p. Het paneel is met 88-inch tevens een van de grootste oled-panelen dat het bedrijf ooit heeft gemaakt, op dit moment is 77-inch het grootste verkrijgbare. LG Display claimt verder dat de helderheid, wat al een probleem is voor oled-panelen, door de hoge resolutie niet aangetast is.

Het oled-paneel met 33 megapixels zal op CES 2018 tentoongesteld worden. De kans is klein dat er snel een televisie met het paneel voor consumenten verkrijgbaar zal zijn. Op dit moment kost een 77-inch 4k oled-televisie tien- tot twintigduizend euro, dit nieuwe paneel zal nog veel duurdere televisies opleveren.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*