CES: Samsung introduceert Exynos 9810 met optimalisaties voor AI

43 reacties

In aanloop naar CES 2018 heeft Samsung vandaag de nieuwste telg in zijn Exynos 9 Series gelanceerd. De Exynos 9810 is gebakken op Samsung's eigen 10 nm FinFet-procedé en zou een krachtiger moeten zijn, een snellere modem hebben en zou beter moeten zijn in het verwerken van afbeeldingen door middel van op deep learning gebaseerde software.

De processor wordt aangedreven door acht processorkernen. Vier van deze kernen zijn nieuwe zelfontwikkelde cores met een maximale klokfrequentie van 2,9 GHz, de andere vier zijn geoptimaliseerd voor efficiëntie. Samsung claimt een verdubbeling van de single-core prestaties en een verbetering van 40 procent voor multi-core toepassingen.

De processor heeft nieuwe technieken aan boord om mensen of objecten te herkennen in foto's, zodat deze gemakkelijker gecategoriseerd of gevonden kunnen worden. Ook is er ondersteuning voor het scannen van een gebruiker zijn gezicht, al dan niet in '3D', wat beveiliging ten goede zou moeten komen. Ook is er een aparte processor aanwezig om biometrische informatie te verwerken, zodat deze gescheiden blijft van de rest.

De Cat.18 lte-modem in de Exynos 9810 kan theoretische downloadsnelheden behalen tot 1,2 gigabit per seconde en uploadsnelheden 200 megabit per seconde. Deze snelheden worden behaald door middel van carrier aggregation, waarmee er tot wel 6 banden gecombineerd kunnen worden. De modem ondersteunt 4x4 mimo, 256-qam en maakt gebruik van enhanced Licensed-Assisted Access technologie.

Ook heeft de processor een nieuwe video-codec aan boord, met ondersteuning voor 10-bit HEVC. Samsung meldt dat de codec het opnemen en afspelen van uhd-video's met een framerate van 120 fps ondersteund. De Exynos 9810 is momenteel in productie en zal getoond worden op CES.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*