'Oculus Go komt langs FCC, 32 of 64 GB opslag vanaf 199 dollar'

9 reacties

De zelfstandige Oculus Go-headset is langs geweest bij de Amerikaanse communicatie-autoriteit FCC, voor de nodige verificaties. Dat kwam het Nederlandse Mobielkopen op het spoor. Daarbij zijn nieuwe details aan het licht gekomen, zoals hoeveel opslag het apparaat gaat krijgen. Het was al bekend dat de adviesprijs op 199 dollar komt te liggen, maar nu weten we dus ook dat voor die prijs vermoedelijk 32 GB opslag erin zit. Een duurder model krijgt het dubbele - 64 GB.

Oculus maakte afgelopen oktober al bekend dat het met een losstaande vr-headset zou komen, nadat er in de zomer al geruchten over een dergelijk apparaat waren. De Oculus Go kan het beste vergeleken worden met de Samsung Gear VR, alleen hoeft er in die van Oculus geen smartphone gestopt te worden. De hardware zal vermoedelijk gebaseerd zijn op een Qualcomm Snapdragon 821, die 3DoF ondersteunt. Daarmee zouden lcd-schermpjes aangestuurd worden met een hoge resolutie en verversingssnelheid, alsmede audio die tevens uit de headset komt. Dit via de geïntegreerde speakers in de hoofdband of via een 3,5mm-aansluiting.

De headset staat nog steeds gepland voor begin 2018, wat het op dit moment ook is. Dat hij bij de FCC is langs geweest zegt doorgaans dat het nog maar kort duurt voor er een lancering plaatsvindt. De adviesprijs ligt daarbij op 199 dollar, omgerekend en inclusief btw bedraagt dat ook zo'n 200 euro.

Bronnen: Mobielkopen, FCC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*