CES: Naast 20th Century Fox staat ook Warner Bros. nu achter HDR10+-standaard

12 reacties

Panasonic, Samsung en 20th Century Fox hebben in een gezamenlijk persbericht meer details bekendgemaakt van de HDR10+-standaard. Daarnaast wordt bekend dat Warner Brothers vanaf nu ook achter de standaard staat, wat de implementatie ervan ten goed zou moeten komen.

HDR10+ is een gezamenlijk initiatief van de drie bedrijven om beter te kunnen concurreren met Dolby Vision, maar dan zonder royalties te hoeven betalen voor het gebruik of de implementatie ervan. HDR10 schoot onder andere tekort omdat het geen dynamische metadata ondersteunt, terwijl Dolby Vision en HDR10+ dat wel kunnen. Op de IFA-beurs vorig jaar werd het initiatief aangekondigd en sindsdien wordt er hard aan gewerkt.

Definitieve details waren nog niet bekend, omdat er nog aan gewerkt wordt, maar nu is er wat informatie naar buiten gekomen. Er is een website online gekomen waarop een persbericht staat met details over het licentieprogramma. Voor een jaarlijkse bijdrage in de administratieve kosten komen een aantal voordelen beschikbaar. Zo hoeven er geen royalties betaald te worden, ook niet voor de patenten van de betrokken bedrijven. Daarnaast worden de specificaties beschikbaar gesteld, alsmede tools voor contentmakers om content compatibel te maken. Er kan ook ingeschreven worden om de details te krijgen zodra ze beschikbaar zijn.

Verder wordt een stuk gewijd aan Warner Brothers dat nu ook HDR10+ gaat ondersteunen. Dit is naast 20th Century Fox geen kleine speler en het zal vermoedelijk flink bijdragen aan de implementatie van de nieuwe standaard.

Bron: HDR10+

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*