CES: Intel introduceert NUC Hades Canyon: Kaby Lake-G met RX Vega M GH

14 reacties

Intel laat ons zijn 'Hades Canyon' NUC zien, een gaming-barebone die de vorig jaar uitgebrachte Skull Canyon moet opvolgen. Het krachtige systeem is deze keer voorzien van een nieuwe Intel Core i7 8809G quad-core processor (Kaby Lake-G) met een geïntegreerde AMD RX Vega M GH-gpu. Er komen twee versies op de markt: NUC8i7HVK en NUC8i7HNK.

De NUC8i7HVK is het vlaggenschip met de unlocked Core i7 8809G en RX Vega M GH-gpu met 24 compute units. Het model heeft een tdp van 100 watt en is ontworpen voor 'enthusiasts' die de beste prestaties willen en wellicht willen overklokken. Voor gebruikers die al die brute kracht niet nodig hebben, is er de NUC8i7HNK met de lager geklokte Core i7 8805G processor en RX Vega M GL-gpu met 20 compute units. Dit model heeft een tdp van 65 watt.

Beide modellen hebben de afmetingen 221 x 142 x 39 mm (1,2 liter) en komen met een 19V 230W stroomadapter. Er passen twee m.2 pci-express of sata600 schijven in die in raid 0 of raid 1 kunnen worden geconfigureerd. Tot 32 GB ddr4-2400 sodimm wordt ondersteund en er zijn twee geheugenbanken beschikbaar. Een nieuwe feature is de vervangbare cover. Een van de custom covers die meegeleverd wordt met het systeem heeft aanpasbare rgb leds voor de ogen van het doodskoplogo. Op de voorkant bevindt zich de power-knop, een infraroodpoort, sd-kaartlezer, usb 3.1 type-a-poort, usb 3.0-poort, usb 3.1 type-c-poort en ook een hdmi 2.0a-connector.

Op de achterkant is er een audiopoort, stroomaansluiting, twee thunderbolt 3 usb-c-poorten, twee keer displayport 1.3, een minidisplayport en twee Intel Gigabit ethernetpoorten (i219-LM en i210AT). Ook zien we achterop nog eens vier usb 3.0-poorten en een hdmi 2.0a-connector. De hdmi-aansluiting op de voorkant laat het toe eenvoudig een vr-headset aan te sluiten en met de vele monitor-aansluitingen kunnen er tot zes individuele monitoren worden aangesloten.

De NUC's worden verkocht als barebones voor kopers die een smal, klein en krachtig systeem zoeken. De verwachting is dat de meest krachtige van de twee NUC's ongeveer 999 euro zal gaan kosten, terwijl voor de iets minder krachtige versie rond de 799 euro moet worden neergelegd.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*