CES: ASUS toont nieuwe RGB-verlichte Republic of Gamers-accessoires

11 reacties

ASUS toont op de CES een serie nieuwe producten in de Republic of Gamers-lijn. Daaronder behoren onder meer twee nieuwe laptops, een desktop en een 65 inch monitor, maar ook een serie accessoires. De specifiek op gaming gerichte producten hebben alle drie één thema gemeen: rgb-verlichting.

ROG Strix Flare RGB
Het ROG Strix Flare RGB-toetsenbord is voorzien van mechanische Cherry MX-switches, waarvan het type niet nader wordt benoemd. Daarnaast beschikt het invoerapparaat linksboven over een serie mediatoetsen en een volumewiel. Het toetsenbord heeft een extra usb-poort waarop andere randapparatuur kan worden aangesloten, terwijl een afneembare palmsteun moet zorgen voor extra comfort.

Zoals de naam al zegt is het toetsenbord voorzien van een ruime hoeveelheid rgb-verlichting. Daartoe behoort niet alleen rgb-verlichting achter iedere toets, maar ook veelkleurige lampjes aan de onderkant van het invoerapparaat die op het bureau schijnen. Ook het ROG-logo aan de rechter bovenzijde wordt verlicht; het deels doorzichtige plaatje kan worden uitgewisseld met een tweede exemplaar waarop gamers hun eigen logo kunnen aanbrengen. Alle lampjes zijn aan te sturen en te synchroniseren middels Aura Sync.

ROG Aura Terminal
Een tweede accessoire dat ASUS laat zien is de Aura Terminal, een rgb-controller met vier kanalen. De controller kan zoals gebruikelijk worden ingebouwd in een pc-kast om die verder te verfraaien; de kleuren kunnen met behulp van Aura Sync ook worden gesynchroniseerd met die van compatibele randapparatuur. ASUS maakt in het persbericht ook gewag van een meer opvallende feature: de mogelijkheid om de controller te gebruiken voor led-verlichting die achter een monitor wordt aangebracht. De Aura Terminal zou de kleuren aan de randen van het beeld kunnen analyseren en doorgeven aan de verlichting, waarmee de gebruiker een ervaring krijgt die lijkt op het Ambilight-systeem van Philips. Helaas blijkt uit het persbericht nog niet precies hoe dat precies zal werken - wellicht wordt tijdens de CES meer duidelijk.

ROG Spotlight
Met de ROG Spotlight kunnen gebruikers een ROG-logo op de muur projecteren, wat volgens ASUS moet leiden tot een 'verhoogde gamingsfeer.' Het accessoire is gemaakt van aluminium en heeft een magnetische voet, zodat de Spotlight eenvoudig kan worden geïnstalleerd op een metalen ondergrond. Het geprojecteerde logo kan 360 graden worden gedraaid; de kleur kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten die Aura Sync ondersteunen.

ASUS 'Bezel-free kit'
Onder de naam 'Bezel-free kit' toont ASUS tevens een set van speciale lenzen die het beeld van een multimonitoropstelling bestaande uit drie schermen aan elkaar kan smeden tot een vrijwel naadloos panorama. Lees hierover meer in dit bericht.

Bron: ASUS

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*