Nederlandse shops voeren prijsverlaging AMD Ryzen-CPU's door

Door , bron: AMD, Hardware.Info Prijsvergelijker


In onze AMD-preview voor 2018 kon je al lezen dat AMD de adviesprijzen voor zijn Ryzen-processors verlaagd heeft en goed nieuws herhalen we graag nog eens. De Nederlandse webshops hebben de prijsverlagingen inmiddels ook doorgevoerd, waardoor het voor hardware liefhebbers ook voelbaar.

AMD deelde met ons een slide waarin de oude en nieuwe prijzen netjes gepresenteerd worden. De ThreadRipper 1900X wordt met 100 dollar in prijs verlaagd tot $449 en de Ryzen 7 1800X daalt zelfs met 150 dollar naar $349. Kortom, de lagere prijzen zijn meer dan alleen tientjeswerk. Wat betekenen die adviesprijzen voor consumenten hier? De veranderingen gaan minder abrupt dan ze aangekondigd worden en de grafieken zijn wat verstoord door acties tussendoor, maar de prijs in euro is op dit moment vrijwel gelijk aan of zelfs lager dan de prijs in dollars.

De actie is vermoedelijk om de voorraden te slijten alvorens de Ryzen 2000-serie in april op de markt verschijnt. Daarnaast wordt hiermee de druk op Intel opgevoerd, wat ook goed te zien is in de slide van AMD. Over het gehele productgamma liggen de prijzen net wat lager dan Intel vraagt.


De ThreadRipper 1900X ging van boven de €500 naar onder de €450.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*