Apple HomePod is vrijdag voor $349 te bestellen in VS en VK

39 reacties

In mei 2017 hoorden we voor het eerst dat Apple met een slimme speaker kwam. Het bedrijf kondigde deze aan op zijn WWDC, maar later dat jaar bleek dat de speaker toch vertraagd was tot 2018. Afgelopen vrijdag werden echter in iOS 11.2.5 de licentievoorwaarden gevonden en eerder deze week dook hij op bij de FCC. Vandaag is het dan echter zover: Apple lanceert zijn slimme speaker.

De HomePod is een slimme speaker die moet gaan concurreren met Amazon's Alexa en Google's Assistant. De speaker bevat 6 microfoons en een A8-processor waarop Siri draait, die vragen moet beantwoorden en HomeKit-apparaten moet aansturen. Ook probeert de speaker te concurreren op geluidskwaliteit, met een ronde array van 7 tweeters en een grote woofer. De HomePod moet het geluid aanpassen aan de kamer en meerdere HomePods kunnen gelinkt worden om in meerdere kamers of in stereo muziek af te spelen.

De Apple HomePod is vanaf vrijdag 26 januari als pre-order te bestellen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Voor $349 wordt de speaker dan twee weken later, op 9 februari, geleverd. Wanneer de HomePod naar Nederland en België komt is nog niet bekend. 

Bronnen: Apple, HomePod


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Apple HomePod Space Grey

Apple HomePod Space Grey

  • Apple Airplay
  • Bluetooth
  • WiFi
Niet verkrijgbaar
Apple HomePod White

Apple HomePod White

  • Apple Airplay
  • Bluetooth
  • WiFi

329,00 €

3 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*