Micron kondigt eerste SSD's met QLC-geheugen aan

Door , bron: The Register


Micron heeft de eerste zakelijke serie ssd's aangekondigd die gebruikmaken van qlc-geheugen. Hoewel de beschikbaarheid nog in de toekomst ligt, toonde het bedrijf al wel een wafer met 64 GB qlc 3d nand-chips. De schijven zullen gebruikmaken van een sata-interface en gericht worden op data-opslag met weinig schrijf- en veel lees-acties. Dit vanwege de gebruikte techniek.

Dit quad-level cell-nand kan vier bits per cel opslaan en biedt daarmee een 33% hogere capaciteit bij lagere prestaties en mindere duurzaamheid bij schrijfacties. Het bestaat naast tlc-, mlc-, en slc-geheugen, dat in dezelfde volgorde op snelheid gesorteerd is. Slc biedt daarbij de laagste capaciteit met de hoogste prestaties tegenover de hoogste prijs. Deze qlc-ssd's zullen daardoor lagere prijzen mogelijk maken en richting het vaarwater van harde schijven kruipen.

Naast Micron zijn ook de andere chipfabrikanten bezig met qlc-geheugen. Samsung, SK Hynix, Toshiba en Western Digital hebben allemaal aangegeven eraan te werken. 


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*