Apple HomePod vrijwel niet te repareren; iFixit had metaalzaag nodig

Door , bron: iFixit


Zoals gewoonlijk is iFixit er weer als de kippen bij om nieuwe apparatuur te slopen professioneel uit elkaar te halen. Bij de Apple HomePod bleek dat echter uitermate lastig. Je zou kunnen zeggen dat de HomePod gewoon stevig in elkaar zit, maar op het moment dat er een metaalzaag aan te pas moet komen om hem uit elkaar te halen is dat wellicht een understatement.

Met een föhn, wat gepiel en het open snijden van een klein stukje van het maasdraad wist het bedrijf bij de ledjes en het moederbord te komen. Zoals verwacht werd daar de A8 SoC met een gigabyte werkgeheugen aangetroffen samen met 16 GB opslag en wat IC's voor draadloze communicatie en energiebeheer.

De onderkant van de speaker, waar de subwoofer zich bevindt, open krijgen was echter een lastigere klus. Uiteindelijk heeft iFixit maar een metaalzaag gepakt om de onderkant eraf te krijgen. De subwoofer bevat een grote magneet en daarachter werd nog meer elektronica ontdekt. Voordat je bij de zes tweeters bent is er vrij weinig meer van je HomePod over. 

Wellicht kan je dus het beste je HomePod niet in de badkuip laten vallen, aangezien de reparatieprijs bijna even hoog is als de aankoopprijs. De hele teardown is te bekijken op iFixit.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Apple HomePod Space Grey

Apple Airplay, Bluetooth, WiFi

Specificaties

Apple HomePod White

Apple Airplay, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

349,00 €

gem. 349,00 €
1 shop, 1x voorraad

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*