Android 7.1 werkt nu ook op x86-platformen

Door , bron: Android-x86 Project


Normaal gezien is het besturingssysteem van Google voor mobiele apparaten, Android, alleen beschikbaar voor arm-processoren. Voor x86-gebaseerde systemen heeft Google een Linux-variant: Chrome OS, al is ook deze installeerbaar op arm-systemen. Android kon je tot nu toe al emuleren op x86-systemen, maar het besturingssysteem rechtstreeks op de hardware draaien wordt niet officieel ondersteund.

Daar probeert het Android-x86 Project nu verandering in te brengen. Dit open-source project wil, zoals de naam al doet vermoeden, bestaande Android versies porten naar  het x86-platform. De laatste nieuwe versie die tot een aantal dagen geleden beschikbaar was, was Android Marshmallow, dat al weer dateert van oktober 2015.

Er wordt echter niet stilgezeten bij het project, want vorige week werd de eerste stabiele release van Android Nougat uitgebracht. Qua functionaliteit is port gelijk aan de 'normale' versie, met Play Store en ondersteuning voor randapparatuur, maar met nog een paar extra's. De port van Android 7.1 kan namelijk apps in een venster draaien, zoals andere besturingssystemen, en de ctrl-alt-delete combinatie opent het afsluitmenu.

Android-x86 7.1 is te vinden op de releasepagina van Android-x86 en beschikbaar in zowel een 32- als een 64-bit versie.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*