'Samsung Galaxy S9 en S9+ worden fors duurder dan hun voorgangers'

67 reacties

Nu de lancering van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ nadert, worden de geruchten over de desbetreffende smartphones steeds concreter. Over de specificaties is al veel geschreven, maar rondom de prijs van de nieuwe Android-vlaggenschepen bleef het relatief stil. Daar is nu echter verandering in gekomen, waarbij we jullie helaas geen goed nieuws kunnen brengen.

Roland Quandt, bekend van zijn doorgaans betrouwbare twitterkanaal @rquandt, heeft de hand op de Noorse prijzen van beide smartphones weten te leggen. De reguliere Galaxy S9 met 64 GB opslaggeheugen zou hier voor 8790 Noorse kronen over de toonbank gaan, terwijl er voor de Galaxy S9+ met 64 GB opslaggeheugen 9790 Noorse kronen moeten worden neergeteld. Die prijzen liggen respectievelijk 1200 en 1300 Noorse kronen hoger dan die van hun voorgangers, de Galaxy S8 en de Galaxy S8+, ten tijde van lancering. Omgerekend komt dit neer op een prijsstijging van ruim 124 euro en bijna 135 euro voor achtereenvolgens de Galaxy S9 en de Galaxy S9+. De Noorse prijzen liggen doorgaans iets hoger dan in de Benelux, maar het lijkt onvermijdelijk dat we ook in euro's een forse prijsstijging zullen zien.

Samsung zal de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ op 25 februari officieel uit de doeken doen, op de vooravond van het Mobile World Congress 2018 in Barcelona.

Bron: Twitter (@rquandt)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*