MWC: Intel zet flink in op 5G voor Olympische Spelen 2020

0 reacties

Nu de Olympische Winterspelen 2018 weer voorbij zijn en Nederland met 20 plakken waarvan 8 goud tevreden terug mag kijken, maken bedrijven alweer claims voor de volgende Olymische Spelen. Intel claimt dat in 2020 in Tokio zijn 5G-technieken een gigantische rol gaan spelen, waarbij dingen als hoge resolutie video, verbonden auto's en slimme wearables worden geroepen.

Tijdens de afgelopen Spelen was Intel al flink aan het testen met 5G. Op 10 locaties werd met 22 link 3800 terabyte aan data heen en weer gestuurd. Over tweeëneenhalf jaar wil het bedrijf samen met NTT Docomo een volledig 5G-netwerk opzetten en alles wat los en vast zit hiermee verbinden.

Een van de toepassingen die Intel noemt is 360-graden video in 8K. Op de afgelopen spelen waren de enkele onderdelen die in 360-graden uitgezonden werden maar erg matig, het bedrijf gaat daar dus verandering in proberen te brengen. Intel's True VR-platform moet daarbij gebruikt worden waarbij de data-streams vanaf de camera's meerdere gigabits per seconde kunnen bevatten.

Daarnaast moeten auto's en Tokyo zelf ook volledig met 5G verbonden worden. In de voertuigen moet ononderbroken 4K-video van de evenementen te zien zijn, waarbij nu al verbindingen van 1 Gb/s zijn opgezet in een auto die zich met 30 km/h voortbewoog. Ook moet er voor beveiliging 'pervasive' gezichtsherkenning worden ingezet (klinkt als 1984).

Verder moeten de atleten ook uitgerust worden met verbonden apparatuur. Hierbij gaat het vooral om slimme sportuitrusting die data door moet geven om aan de hand van de statistieken prestaties te verbeteren. Uiteraard mogen wearables, eHealth-apparatuur en AR/VR-simulaties niet ontbreken.

Bron: Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*