Geen naadloze updates voor Samsung Galaxy S9 en S9 Plus, wel Project Treble

Door , bron: Android Planet


Onder meer Android Planet weet te melden dat Samsung voor de Galaxy S9 smartphones geen gebruik gaat maken van Androids naadloze updates. Hiermee zorgen de updates er nog steeds voor dat je het toestel een periode niet kunt gebruiken.

De nieuwe naadloze updatefunctie van Google zorgt ervoor dat updates op de achtergrond worden geïnstalleerd, terwijl je je toestel kunt blijven gebruiken. Het is fabrikanten niet verplicht deze functie te implementeren, maar bijvoorbeeld de Google Pixel-toestellen, smartphones van Nokia en Essential Phone ondersteunen het.

De Galaxy S9-toestellen zijn de eerste smartphones van Samsung die direct op Android 8.0 (Oreo) draaien. Dat betekent dat de toestellen wél Project Treble ondersteunen, waarmee Android-updates in ieder geval sneller moeten uitrollen.

Met het nieuwe updatesysteem staat het Android-framework los van de hardware, zodat nieuwe updates niet eerst chipmakers hoeven te passeren. Project Treble is verplicht voor nieuwe smartphones die Oreo out of the box draaien.

Cella Sin, woordvoerder van Samsung, meldt het volgende over de kwestie:

“Samsung doet er alles klanten de best mogelijke gebruikerservaring te geven en samen te werken met belangrijke partners zoals Google om software en updates optimaal beschikbaar te stellen.”

 


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*