Microsoft USB-C dongle voor Surface-apparaten later dit jaar: ‘een dongle voor de mensen die van dongles houden’

Door , bron: Onmsft


Het komt wel vaker voor dat er enige tijd tussen de introductie van een product en bijbehorende accessoires zit. Meestal gaat het dan om een aantal weken tot een paar maanden. Soms duurt het ook langer – zoals bij de Microsoft USB-C dongle voor Surface-apparaten.

Ongeveer een jaar geleden, rond de tijd dat de Surface Laptop geïntroduceerd werd, kondigde Microsoft aan dat eind 2017 een Surface-naar-USB-C-dongle op de markt zou komen. Tot op heden heeft Microsoft nog geen dongle in haar (virtuele) schappen liggen. Zoals het er nu naar uitziet, komt de langverwachte dongle later dit jaar eindelijk op de markt. De reden waarom het zo lang geduurd heeft, is niet volledig opgehelderd.

De Surface Laptop en Surface Pro (2017) hebben geen ingebouwde USB-C aansluiting. Met de adapter wordt het mogelijk om compatibele Surface-apparaten op te laden via USB-C of een dataverbinding op te zetten tussen het apparaat en een USB-C accessoire. De reden waarom het zo lang geduurd heeft, is niet volledig opgehelderd. De overweging van Microsoft om geen USB-C connector op de Surface Laptop te plaatsen, is de onduidelijkheid rondom de compatibiliteit van de nieuwe connector. Panos Panay, hoofd van Microsoft’s Surface-divisie, gaf vorig jaar namelijk aan dat Microsoft niet het risico wilt lopen dat consumenten een adapter of kabel kopen die niet compatibel is met het apparaat – bijvoorbeeld vanwege een verschil in interface tussen het accessoire en de Surface.

Al met al lijkt de adapter na één tot anderhalf jaar eindelijk op de markt te komen. Volgens een grappende Panos Panay: ‘voor de consument die van dongles houdt’.

‘Als je van Type-C houdt, houd je van dongles. En wij geven dongles aan de mensen die van dongles houden.’ aldus Panos Panay


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 244 producten

  Meer producten (244)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*