MSI geeft eerste details H370-, B360- en H310-moederborden

Door , bron: MSI


MSI heeft op zijn mediadag de nodige updates gegeven over zijn productgamma, waaronder over moederborden. De fabrikant toonde de eerste details van de aankomende H370-, B360- en H310-moederborden, waarmee goedkopere Coffee Lake-systemen mogelijk worden. Verder toont het mining-moederborden en een cpu-koeler.

Gaming-moederborden

Alle moederborden zijn van high-end naar meer basic verdeeld in vier series, Enthousiast, Arsenal, Performance en Pro. Van de nieuwe borden komen alleen modellen in de laatste drie series, waarmee echte high-end borden dus voorbehouden blijven voor de Z370-chipset. Zoals gewoonlijk gaat het hier om flinke aantallen moederborden - 28 stuks in totaal - waardoor het onmogelijk is ze hier stuk voor stuk te bespreken.

Met de H370-chipset zien we alleen drie meer uitgeklede versies van hetzelfde model met Z370-chipset. Zo krijgen we de atx-formaat Gaming Pro Carbon, Gaming Plus en de Bazooka in micro-atx-formaat. Deze modellen worden ook uitgebracht met B360, maar dan met minder features, doordat er minder pci-lanes aanwezig zijn.

Verder is er nog een groot aantal B360-borden op komst, zoals bijvoorbeeld een witte Arctic-versie. Ook zien we een micro-atx-variant van de Gaming Plus en een mini-itx versie van de Gaming Pro AC. Lager in het gamma zijn ook drie micro-atx-borden - de Mortar (Titanium) en de Bazooka. In de Pro-serie zien we nog vijf goedkopere B360-moederborden.

Wie voor de relatief ver uitgeklede H310-chipset kiest kan de H310M Gaming Plus en Gaming Arctic verwachten. Dat zijn de meest luxe. Verder komt er een tiental relatief op elkaar gelijkende Pro-borden uit, waarvan zeven micro-atx zijn en een enkele mini-itx. Dit zijn de goedkoopste moederborden van het geheel.

Mining-moederborden

Ook voor de miners onder ons komt MSI met twee nieuwe mining-borden op de proppen. De B360-F Pro is een atx-formaat moederbord dat plaats biedt aan maar liefst achttien videokaarten, door zeventien pci-e x1-sloten en een enkel pci-e x16-slot. Daarnaast komt nog de H310-F Pro met plek voor dertien videokaarten.

Core Frozr L CPU-koeler

MSI komt ook met een cpu-koeler die volgens het bedrijf ideaal moet zijn voor 6-core processors. De Core Frozr L cpu-koeler biedt een relatief compact koelblokje, waardoorheen vier 8mm-heatpipes lopen die in contact staan met de cpu via een koperen plaat. Deze is met nikkel afgewerkt voor een zilveren uiterlijk. Een 120 mm Torx-fan koelt het metaal af.

Van de beschikbaarheid van al deze producten hebben we helaas nog geen gegevens. Ook de prijzen zijn ons nog niet bekend.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*