Gebruikers Galaxy S9 melden problemen met weergave zwarttinten

Door , bron: Sammobile


Samsung staat bekend om het gebruik van Amoled-schermen, die we inmiddels in alle soorten en maten door de jaren heen terug hebben zien komen. Ook in de Galaxy S9 en S9+ heeft Samsung gebruik gemaakt van de technologie. Echter blijken de twee toestellen bij een groep gebruikers moeite te hebben om in sommige gevallen zwart weer te geven.

Op diverse fora is een fenomeen opgedoken dat men beschrijft als ''Black Crush.'' Dit fenomeen slaat in dit geval op de Amoled-schermen van de S9-reeks, waarbij de zwarttinten niet goed weergegeven kunnen worden. Hierbij heeft het scherm moeite om de gradiënten tussen grijs en zwart goed weer te geven. Hierdoor ontstaat een pixelachtige structuur, waarbij in veel gevallen de verschillende tinten allemaal zwart worden.

Een afbeelding via The Android Soul wordt vaak als voorbeeld aangehaald en toont een fragment uit de film Bladerunner 2049. De Galaxy S9 aan de onderzijde toont de afwijkende zwartweergave, met name aan de rechterzijde van het fragment. Het is goed mogelijk dat Samsung het probleem softwarematig zal kunnen oplossen. Voor nu is het onbekend hoe groot het probleem is.

De weergaven op het onderste toestel is afwijkend


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*