Garantie vervalt op AMD Ryzen processors bij gebruik aftermarket koeler? - update

87 reacties

Het gebeurt vaak dat pc enthousiastelingen gebruik maken van aftermarket koelers voor hun cpu, al helemaal wanneer het plan is om de processor te overklokken. Op de officiële website van AMD staat echter genoteerd dat het recht op garantie op je AMD Ryzen processor vervalt wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aftermarket koeler zoals een heatsink of fan.

AMD heeft geen reden opgegeven waarom het recht op garantie vervalt. Het is ook ongebruikelijk, omdat meestal het recht op garantie niet vervalt bij gebruik van een andere koeloplossing dan die van AMD zelf. Op een reddit-post heeft een medewerker van AMD commentaar gegeven op de kwestie en geeft aan dat het normaal gesproken niet hoeft om de AMD-koeler mee te sturen met de rma, tenzij de rma voor de koeler zelf is - dus krijg je gewoon garantie. Volgens de medewerker komt de fabrikant binnenkort met een update voor de faq op hun website, die inmiddels vijf jaar oud is, om voor opheldering te zorgen.

Update 22:22 - Inmiddels is de faq op de site aangepast. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een koeler die voldoet aan de opgegeven specificaties, vervalt de garantie niet.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*