Vraag naar videokaarten daalt in april met 40%, grote prijsdalingen op komst?

103 reacties

Voor wie de afgelopen maanden een videokaart heeft willen kopen, kan dit best een uitdaging zijn geweest. Een grote vraag zorgde voor lege voorraden en stijgende prijzen. Nu lijkt het erop dat de vraag naar grafische kaarten flink gaat terug lopen met hopelijk lagere prijzen tot gevolg.

Lees ook: Hardware.Info GPU Watch: Alle videokaarten uit voorraad leverbaar!

Crytovaluta zijn uitgebreid in het nieuws geweest en er zijn duidelijk voor- en tegenstanders. Het is mogelijk om met een gespecialiseerde miner coins te minen, maar ook met een setup van klassieke videokaarten kan men cryptovaluta minen. Dit laatste heeft gezorgd voor een gigantische vraag naar videokaarten wereldwijd, waardoor reguliere consumenten op de blaren moesten zitten. Gigabyte zou bijvoorbeeld in 2017 een record van 4,5 miljoen verscheepte videokaarten weten te realiseren, wat een miljoen hoger is dan het jaar ervoor. Volgens bronnen van Digitimes is het einde van de grote vraag nu in zicht.

Het lijkt erop dat de vraag naar nieuwe mininghardware in de vorm van videokaarten is afgenomen. Zo zouden diverse Taiwanese fabrikanten, waaronder Gigabyte, MSI en TUL, een vraagdaling van 40% over de maand april verwachten. Dit heeft te maken met de komst van nieuwe dedicated miners (voor Ethereum bijvoorbeeld). Doordat er wederom een stijging van waarde wordt verwacht na de huidige koersdip, zal er vanaf het derde kwartaal vermoedelijk meer winst voor miners te behalen zijn dan nu.

Miners brengen 'multi-GPU ' naar een ander niveau

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*