Renders Nokia X6 smartphone verschijnen online

24 reacties

Op het internet zijn renderafbeeldingen opgedoken van een nieuwe Android-smartphone van Nokia. Het toestel zou de naam Nokia X6 dragen en over enkele dagen in China moeten verschijnen. Op de afbeeldingen zien we een smartphone met zeer geringe bezels, met een scherm waarin een notch aanwezig is. Desondanks zou het niet om een high-end model gaan.

Naar verwachting krijgt de Nokia X6 een 5,8-inch scherm met een 19:9-beeldverhouding en een resolutie van 1080 bij 2280 pixels. Het basismodel wordt naar verluidt aangedreven door een MediaTek Helio P60 chipset, terwijl de hoger gepositioneerde variant over een Qualcomm Snapdragon 636 zou beschikken. Afhankelijk van het gekozen model is er 4 of 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslaggeheugen voorhanden. Achterop het toestel is een dual-cameraopstelling aanwezig, waarvan de details vooralsnog onbekend zijn. Verder wordt er gesproken over usb type-c en een 3,5 mm-audioaansluiting. Het geheel zou out-of-the-box op Android 8.1 Oreo draaien en worden gevoed door een accu met een capaciteit van 3300 mAh.

Zoals gezegd moet de Nokia X6 over enkele dagen in China verschijnen, waar het basismodel een adviesprijs van omgerekend 208 euro zou dragen, terwijl de hoger gepositioneerde variant voor 234 euro van eigenaar wisselt. Het is tot op heden niet bekend of er ook plannen zijn om de desbetreffende smartphone op termijn ook naar Europa te brengen.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*