Intel gaat boxed Coffee lake-processors ook in China assembleren

Door , bron: AnandTech


Intel heeft te kennen gegeven dat het een nieuwe locatie in gebruik heeft genomen voor de assemblage en het testen van boxed Coffee Lake-processors. Hiermee wordt de productiecapaciteit met een niet nader genoemde hoeveelheid uitgebreid. Vanaf 28 mei start men in Chengdu, China. Op dit moment komen de chips uit Maleisië en Vietnam.

Op deze locaties worden de chips in elkaar gezet tot processor en na testen tevens gebinned. Dan worden de chips die niet aan de prestatie-eisen voldoen eruit gepikt - effectief een vorm van quality control. Dit proces is volgens Intel op alle locaties exact gelijk, waardoor er geen verschillen tussen chips van verschillende locaties moet zijn. Op het etiket achterop de verpakking staat waar de chip geassembleerd is.

Vlak na introductie kampte Intel met leveringsproblemen van de Coffee Lake-processors, waardoor ze ruime tijd moeilijk of tegen een hoge prijs te bemachtigen waren. Die problemen waren al over, maar moeten met de extra faciliteit in China helemaal verleden tijd zijn.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*