Gerucht: de Nvidia GeForce GTX 1180 Founders Edition komt al in juli

124 reacties

Het is deze maand alweer twee jaar geleden dat Nvidia de populaire GeForce 10-serie lanceerde met de GTX 1070 en de GTX 1080. Het lijkt dus stilaan weer tijd te worden voor een nieuwe generatie. De informatie hierover was tot nog toe erg schaars, wat  ons dan ook deed vermoeden dat een mogelijke GeForce 11-serie nog wel een tijdje op zich zou laten wachten. Toch bericht Tom's Hardware dat de Founders Edition van de GTX 1180 al in juli beschikbaar zou zijn.

Volgens anonieme bronnen uit de gpu-industrie, die met Igor Wallosek van Tom's Hardware spraken, mogen we rekenen op een lancering van de Founders Edition-kaarten in juli. De third-party kaarten zouden volgen in augustus of september, later dit jaar zouden er varianten van deze videokaarten volgen voor laptops. Uit eerdere geruchten bleek dat de GTX 1180 mogelijk zou beschikken over 3584 CUDA-cores, gecombineerd met 8 tot 16 GB aan gddr6-geheugen. De kaart zou gebaseerd zijn op de nieuwe Turing-architectuur en zou geproduceerd worden middels TSMC's nieuwe 12 nm procedé. De kloksnelheid gaat vermoedelijk tussen de 1,6 en 1,8 GHz liggen. Ten slotte zou de kaart een tdp hebben van 170 tot 200 watt.

Dit blijven voorlopig nog geruchten die we met een korrel zout moeten nemen. Wel hebben we eerder dit jaar al kunnen bevestigen dat Samsung en SK Hynix begonnen zijn met de massaproductie van gddr6-geheugen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*