Apple iPhone X nog steeds de meest verkochte telefoon ter wereld

139 reacties

Recent bracht het Aziatische analysebedrijf Counterpoint Research een lijst uit met gegevens over de best verkochte smartphones ter wereld van de maand maart 2018. De Apple iPhone X staat ruimschoots bovenaan gevolgd door de Apple iPhone 8 Plus. Het valt op dat Samsung niet direct achter zijn rivaal Apple aankomt wanneer er gekeken wordt naar de marktaandelen van beide bedrijven. Samsung heeft plaats moeten maken voor de sterk opkomende smartphonefabrikanten zoals Xiaomi en OPPO.

De iPhone X had gedurende de maand maart een marktaandeel van 3,5%, terwijl de Samsung Galaxy S9 en S9+ nog niet eens de helft hadden aan marktaandeel, namelijk 1,6% voor beide modellen. Xiaomi en OPPO hadden beide een marktaandeel van 1,8% vergaard met hun Redmi 5A- en A83-telefoons en streden daardoor om de derde en vierde plek in de wereldranglijst, aangezien de tweede plek ook in bezit was van Apple met zijn iPhone 8 Plus-toestel.

In de premiumcategorie (500 tot 700 euro) is Samsung nog steeds heer en meester. In de categorie budgettoestellen (200 tot 600 euro) zien we dat merken zoals Huawei, OPPO, Xiaomi en Vivo zeer in opkomst zijn en het heel goed doen, terwijl Apple nog steeds de kroon spant in het ultrapremiumsegment (700+ euro). In de low-endmarkt zien we dat Samsung ook nog een graantje meepikt samen met Xiaomi en Honor, een dochteronderneming van Huawei.

 

 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*