'Xiaomi MIUI 10 voegt full screen gestures en Android P-stijl features toe aan Mi Mix 2'

11 reacties

Het is nog geen jaar geleden dat Xiaomi zijn Redmi 5-smartphone aankondigde. Het toestel werd geleverd met Android 7.1.1 Nougat, met daaroverheen de MIUI 9-schil. Sinds de introductie van de Mi 6X werd de schil MIUI 9.5 geïntroduceerd, maar volgens geruchten zou er een niet-uitgebrachte versie van de MIUI 9-rom rondzwerven, met daarin features als 'full screen gestures' en 'Android P-stijl features'.

De versie zou alleen voor de high-end Xiaomi Mi Mix 2 zijn en wellicht door het leven gaan als MIUI 10. Het zou een aantal 'radicale' ontwerpwijzigingen met zich meebrengen, zoals een nieuw ontwerp voor de recente apps tot het lock screen. De release werd tot nu toe voor een nog onbekende reden uitgesteld, maar zou komende zomer worden uitgerold. De ontwikkelaars die de schil hebben mogen zien zagen "Android P-stijl features". Op XDA Developers is een video gedeeld waarin de gesture voor swipen wordt getoond.

De demo toont feitelijk MIUI 9 beta 8.5.11 voor de Mi Mix 2, maar zou gezien kunnen worden als MIUI 10. De smartphone is bezel-less en zou daardoor profiteren van de nieuwe features in MIUI 10, die wwaarschijnlijk gebaseerd zal zijn op Android Oreo. Volgens sommige XDA devs is MIUI 10 een combinatie van iOS en Android P.

Bronnen: XDA Developers, Android Community

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*