HTC brengt nieuwe U12+ high-end smartphone uit

Door , bron: engadget


HTC heeft vanmorgen officieel zijn nieuwste smartphone-topmodel onthuld, de U12+. Eerder waren er al de nodige geruchten omtrent het toestel, waardoor details zoals de processor, hoeveelheid ram, schermgrootte en nog wat andere extra's naar buiten waren gekomen.

De U12+, voorzien van een glanzende, glazen achterkant in drie kleuren, krijgt een 'notchless' design. Dat is vergelijkbaar met het infinity display van de Samsung Galaxy S9, al heeft HTC gekozen voor een lcd. Het scherm heeft een diagonaal van 6 inch, een verhouding van 18:9 en telt 2880 x 1440 pixels. Verder zal het toestel beschikken over een Qualcomm Snapdragon 845-soc, 6 GB aan ram en 64 GB aan opslagcapaciteit voor video's, muziek en of foto's. Buiten Europa komt ook een 128 GB-versie uit. De opslagcapaciteit kan worden vergroot naar maar liefst 2 TB met behulp van een microsd-kaart. Handig is dat HTC in Europa de dual-sim-variant uitlevert.

De accu heeft een capaciteit van 3.500 mAh, net zoveel als de accu van de Galaxy S9+. Tevens is dit meer dan de Apple iPhone X en de Samsung Galaxy S9 hebben. Verder beschikt de U12+ over een ip68-rating, wat aangeeft dat het toestel water- en stofbestendig is. Het toestel komt in Europa uit voor 799 euro, en ligt tussen midden en eind juni in de winkels.

Lees ook onze preview van de nieuwe HTC U12+.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*