Cooler Master introduceert MA410M luchtkoeler met RGB-temperatuurweergave

22 reacties

Cooler Master introduceert de MA410M, een nieuwe luchtkoeler met rgb-verlichting die afhankelijk van de processortemperatuur kan veranderen. In januari berichtten we hier al over, maar destijds waren er nog geen details over het nieuwe model bekend. Inmiddels heeft Cooler Master de volledige specificaties van de koeler vrijgegeven.

 

De MA410M is, in lijn met de hedendaagse trend, erg goed bedeeld qua rgb-verlichting. De kunststof behuizing rondom het aluminium bevat 28 aanstuurbare leds, en ook de twee meegeleverde MF120R ventilatoren zijn van rgb voorzien. Midden in de vinnen is een zeshoekige uitsparing gemaakt die de afvoer van hete lucht moet bevorderen, met als bijkomende functie dat men door het hele koellichaam kan kijken.

Een opvallende feature van het nieuwe model is de temperatuursensor die zich in de basis van de koeler bevindt. Via de meegeleverde rgb-controller kan deze de kleur van de verlichting aanpassen aan de temperatuur. Bij een lage temperatuur kleurt de koeler blauw, terwijl hij bij hoge temperaturen rood wordt. Naast deze functie kunnen de rgb-leds ook aangestuurd worden met een compatibel ASUS, Gigabyte, MSI of ASRock-moederbord.

De MA410M ondersteunt vele hedendaagse en oudere cpu-sockets, waaronder de Intel LGA 115X-varianten en AMD AM4. Skylake-X en Kaby Lake-X worden ook ondersteund, maar Threadrippers TR4 staat helaas niet in de lijst.

De koeler heeft in het Verenigd Koninkrijk een prijskaartje van 60 pond gekregen. Deze prijs lijkt rechtstreeks omgezet te zijn naar euro's, want de koeler is al voor zo'n 60 euro te vinden in onze prijsvergelijker.

Bronnen: Cooler Master, ComputerBase


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Cooler Master MasterAir MA410M RGB

Cooler Master MasterAir MA410M RGB

  • Socket 115x
  • Socket 20xx
  • Socket AM4
  • 960 gram

52,30 €

8 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*