Acer presenteert ChromeOS tablet, Chromebooks, Swift-laptops en gaming-hardware

9 reacties

Een maandje later dan gebruikelijk, was het vandaag tijd voor de grote jaarlijkse persconferentie van Acer in New York. Dit evenement wordt altijd door het merk groots aangepakt en zoals gebruikelijk zijn ook weer een groot aantal nieuwe en vernieuwde producten gepresenteerd. Een evenement dat volgens Acer’s CEO Jason Chen in het licht staat van het feit dat innovatie in het DNA zit van het bedrijf. Onder andere zet het de samenwerking door met StarVR, waarmee het een entertainmentpark in Dubai aan het opzetten is.

Een van de meest bijzondere toevoegingen aan het programma van het merk is een ChromeOS tablet, een apparaat waarmee het merk min of meer de Apple iPad Pro naar de kroon probeert te steken. Behalve deze nieuwe toevoeging waren er in alle lijnen wel vernieuwingen. De allround Aspire-serie, de slanke Swift-modellen, de omklappers in de Spin-lijn, de slanke gamingmodellen in de Nitro-serie en ook de Predators werden tegen het licht gehouden. In dit artikel vatten we het belangrijkste nieuws samen. Later zullen we afzonderlijke berichten plaatsen met meer detail over de introducties.

Lees ook:


Jason Chen (rechts)

ChromeOS Tablet

ChromeOS is het besturingssysteem van Google dat rond de bekende browser gebouwd is. Een lean én mean-besturingssysteem dat gebruiksvriendelijk is en, doordat je vrijwel geen data op het apparaat opslaat, ook interessant is voor bedrijfsomgevingen waar voorzichtig met gegevens omgesprongen moet worden. De Chromebook Tab 10 heeft een 9,7 inch scherm met 2048 x1536 pixels, evenveel als het voorbeeld uit Cupertino. Verder is er 4 GB geheugen en 32 GB opslag aan boord. De Tab 10 wordt geleverd met een batterijloze Wacom EMR stylus. De tablet kan ook met Google Expeditions AR gebruikt worden.

Nitro 50

De Nitro familie wordt uitgebreid met desktop en monitoren onder de Nitro 50-merknaam. De pc is slank en heeft een QI-oplaadmat aan boord. Verder is het systeem voorzien van een achtste generatie Intel processor en een GTX1060.

Nitro 5

Acer toonde ook een laptop in zijn Nitro-lijn, de Nitro 5. Deze is naar verluidt voorzien van een 8e generatie i7-processor, alsmede van een Geforce GTX 1050Ti.

Swift 3

De Swift-serie van Acer biedt onder andere een 14 inch-model met een aluminium afwerking. De Swift 3 krijgt nu een opvolger waarbij de randen rond het scherm een stuk dunner zijn geworden. Daarmee lijkt hij een stuk minder op de Apple MacBook Air en is het ontwerp moderner geworden. De nieuwe Swift 3-modellen kunnen voorzien worden van processors met zowel twee als vier-cores uit de Kaby Lake-generatie van Intel. Ook is er de optie voor een 4K-scherm.

Grotere Swift 5

Acer heeft de Swift 5 laten groeien van 14 naar 15,6 inch. Het nieuwe model heeft net als het huidige model een gewicht van minder dan 940 gram. De Swift 5-modellen kunnen voorzien worden van een quad-core Kaby Lake-R processor.

Predator Helios 300 en 500

Een nieuwe toevoeging aan het programma is een special edition van de Predator Helios 300 in een wit met gouden design, met bijpassende accessoires. Deze laptop wordt uitgerust met achtste generatie processors en een GTX1060. Ook de eerder gelekte Helios 500 met i9-8950HK, 17 inch 144 Hz-scherm en GTX1070 werd getoond. Deze laptop heeft, zoals eigen is aan de processor, overklokmogelijkheden, waarop het nieuwe model zou moeten excelleren. Acer zou namelijk erg trots zijn op de ingebouwde koelingstechnologie.

Cestus 510

De Cestus 510 is de nieuwe 16.000 dpi-muis met dual Omron switches. Het onderste paneel is vervangbaar door een met een ander design. Ook komt het met een Predator hard case waarmee je je laptop en bijbehorende accessoires makkelijk en veilig kunt vervoeren. Voor de buitenzijde van deze case is gebruik gemaakt militairy-grade kunststof.

Orion 5000

Op de IFA presenteerde Acer de X299 Orion 9000, deze serie wordt nu uitgebreid met de Orion 5000. Deze is wat kleiner dan de 9000 en is gebaseerd op achtste generatie Coffee Lake-processoren en kan maximaal met een SLI-configuratie worden uitgerust.

Chromebook 13 en Chromebook Spin 13

Een van de nieuwe modellen is de Chromebook Spin 13, een omklaplaptop met een quad-core Kaby Lake-R processor. Gezien de specificaties is het apparaat gericht op veeleisende gebruikers en zal het mogelijk ook interessant zijn voor de zakelijke markt. Het apparaat is afgewerkt met een metalen behuizing en Gorilla Glass.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*