Computex: Asus laat nieuwe Vivobook Flip 14 zien

2 reacties

Naast de nieuwe Vivobook S14 en S15 heeft Asus op de Computex ook nog een nieuwe convertible aan de Vivobook line-up toegevoegd, de Vivobook Flip 14 (TP412). Zoals de naam al aangeeft heeft het scherm een diagonaal van 14 inch; door de smalle randen komen de afmetingen meer overeen met de traditionele 13,3 inch notebook.

Ten opzichte van de vorige generatie Vivobook Flip 14 met het versienummer TP410 zijn de vernieuwingen voornamelijk beperkt tot een wat ander design en de introductie van de Intel Kaby Lake-R chips.  Zo is de laptop met Intels Core i5 8250U en Core i7 8550U te bestellen. Die bieden ten opzichte van de oudere cpu's uit de zevende generatie, nog aanwezig in het vorige model, een duidelijke prestatiewinst door de verdubbeling van het aantal cores. Asus levert het model echter ook met de Core i3 8130U dualcore, alsmede de oudere Core i3 7020U.

Was bij het oudere model een versie met alleen een harde schijf leverbaar, ditmaal heeft Asus wijselijk geopteerd voor een sata-ssd met capaciteit van maximaal 512 GB. Er is maximaal 8 GB werkgeheugen aanwezig. Het ips-scherm heeft 1920 x 1080 beeldpunten, maar de optie voor een model met een groter kleurbereik dan 45 procent van NTSC is niet meer zichtbaar, waarmee de kleurdekking ten opzichte van sRGB niet volledig belooft te zijn. Asus heeft de laptop wel aan alle kanten iets kleiner en dunner gemaakt, wat bovendien niet ten koste is gegaan van de accucapaciteit van 42 Wh.

De aluminium behuizing van de Vivobook Flip 14 (TP412) is naar keuze zilver of blauw. Wat het apparaat precies moet gaan kosten is nog niet bekend, evenals de verschijningsdatum. Gelet op de prijs en positionering van het vorige model, lijkt een prijs van ruim onder de duizend euro aannemelijk.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*