SD 7.0-specificatie voor pcie-sd-kaartjes wordt deze maand aangekondigd

14 reacties

Bijna alle geheugenstandaarden gaan over naar de pcie-interface met het nvme-protocol. Dit zagen we het eerst met u.2- en m.2-ssd's en nu zijn ook de geheugenkaarten aan de beurt. Voor professionele apparatuur wordt CFexpress ontwikkeld en sinds oktober weten we ook dat de SD Association aan een standaard op basis van pcie en nvme werkt. Deze wordt naar verluid nog deze maand aangekondigd.

Anandtech meldt dat de SD Association de SD 7.0-specificatie op MWC Shanghai, wat 26 tot 28 juni plaats vindt, wil gaan aankondigen. In deze standaard krijgen sd-kaartjes de mogelijkheid om een pcie x1-interface te gebruiken via dezelfde pinnetjes als de huidige UHS-II- en UHS-III-kaartjes. Met pcie 3.0 kan dan maximaal 1 GB/s gehaald worden en later met pcie 4.0 verdubbelt dat.

Naast de hogere snelheden dankzij pcie zal ook het efficiënte nvme-protocol toegepast worden. Hiermee wordt de parallelliteit van geheugenchips zo goed mogelijk benut waardoor lage latencies en hoge random snelheden kunnen worden gehaald. Dat biedt de potentie op bijvoorbeeld apps op een geheugenkaart te installeren zonder dat ze merkbaar langzamer zijn.

Bron: AnandTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*