Zotac toont klein SFF-workstation met hexa-core-cpu, Quadro-gpu en 10Gb/s-ethernet

14 reacties

Zotac is een bekende speler op het gebiedt van mini-pc's. Sinds kort biedt het bedrijf ook compacte workstations binnen de Q-serie. Op Computex heeft het bedrijf nieuwe modellen van de pc's laten zien met Intel hexa-core-processors, Nvidia Quadro-gpu's en tweemaal 10 gigabit ethernet via een netwerkadapter van Intel.

De nieuwe Zbox Q-serie draait op een 35-watt Intel Core i7-8700T-processor, een hexa-core uit de Coffee Lake-serie. Er kan een Quadro P5000 van Nvidia met 16 GB gddr5 toegevoegd worden en er zijn twee geheugensloten aanwezig voor maximaal 32 GB ddr4. Als opslag kan er een pcie m.2-ssd worden toegevoegd samen met een 2,5-inch sata-schrijf.

Qua connectiviteit is het apparaat ook goed uitgerust: er is beschikking over 802.11ac wifi met 2x2 mimo, Bluetooth 5, zesmaal usb 3.0 waarvan een keer type-c, een sd-kaartlezer en viermaal hdmi 2.0. Het meest opvallend zijn de twee 10GbE-poorten op de achterkant, die via een Intel-controller beide netwerksnelheden tot 10 Gb/s geven.

Zotac geeft aan dat de nieuwe Zbox Q-serie in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komt voor een ongetwijfeld stevige prijs.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*