Vivo onthult rand- en notchloze smartphone met vingerafdrukscanner in scherm

34 reacties

Vivo heeft de Vivo Nex gelanceerd - de conceptsmartphone die het op MWC liet zien met vrijwel afwezige schermranden en géén notch. Daarvoor heeft het onder andere de camera, vingerafdrukscanner en sensoren weggewerkt voor een zo groot mogelijk scherm. Eerder was hij nog bekend onder de noemer Vivo Apex.

De voorkant is de belangrijkste feature van dit toestel. Alleen aan de onderzijde is een wat dikkere rand te zien, maar verder zien we alleen maar scherm. Er zit een 6,59-inch super amoled-paneel in met 1080 x 2316 pixels, resulterend in 338 ppi en een verhouding van 19,3:9.

Om dit alles te bewerkstelligen is de vaste frontcamera vervangen door een uitschuifbare. Uitschuiven gebeurt in iets meer dan een seconde en het motortje zou ten minste vijftig duizend keer op en neer kunnen. Een meer bijzondere oplossing is die voor de oorspeaker. In plaats van een losse speaker, komt het geluid nu uit het scherm. Het scherm functioneert daarbij als het diafragma van een speaker, terwijl de driver aan het scherm vastzit. De vingerafdrukscanner is in het scherm geïntegreerd en zou 10% sneller zijn.

Verder bestaan de specificaties uit een Qualcomm Snapdragon 845, 8 GB ram en 128 of 256 GB opslag. Achterop zit een 12MP-cameramodule - een Sony IMX363 met f/1,8-diafragma, optische stabilisatie en 1,4µm-pixels. Daar is een 5MP-module bij geplaatst. De uitschuifbare frontcamera is een 8MP- f/2,0-module. De telefoon heeft dual-sim functionaliteit met een hybride-slot dat ook voor opslaguitbreiding kan dienen. Een 4.000mAh-accu rondt de lijst af.

Vooralsnog is hij alleen in China te koop in varianten me 128 GB en 256 GB voor respectievelijk 4500 en 5000 Yuan. Omgerekend en inclusief btw is dat zo'n 720 en 800 euro.

Bron: Android Authority

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*