‘Nvidia’s nieuwe ‘Turing’ GeForce-gpu komt in september’

130 reacties

Nvidia zou zijn board partners een briefing gegeven hebben over de aankomende generatie GeForce-gpu’s. Dat zegt de Duitse Tom’s Hardware in een nieuwsbericht. Hiermee is het proces in gang gezet voor het op de markt brengen van de nieuwe GTX 11xx- of GTX 20xx-serie. Doorgaans duurt dat zo’n drie maanden, waardoor we de nieuwe gpu’s vermoedelijk in september zullen gaan zien.

De briefing zou gegeven zijn aan de ontwikkelaars van de board partners, zodat zij kunnen beginnen met het werken aan custom-kaarten met de nieuwe gpu. Hiervoor is onder andere een bill of materials verstrekt, waarop alle onderdelen behalve de gpu staan. Met deze informatie kunnen ontwikkelaars starten met het vaak tijdrovende proces om custom onderdelen te bemachtigen.

Verder zien we het gebruikelijk tijdschema van wat er in die drie maanden gebeurt, voordat kaarten in massaproductie gaan. Denk hierbij aan testen van prestaties, de gevoeligheid voor interferentie, het maken van samples en dit alles laten goedkeuren door Nvidia.

TweakTown zegt op zijn beurt dat het meerdere fabrikanten gesproken heeft tijdens Computex afgelopen week. Zij zouden allemaal uitgaan van een release in augustus of september. Dit ondersteunt de berichtgeving over de briefings. Verder zou de nieuwe gpu sneller zijn dan de GTX 1080 Ti en hierdoor ook duurder. Laatstgenoemde had een introductieprijs van 799 dollar. Er zou mogelijk ook een andere naamgeving gebruikt worden.

Bronnen: Tom’ Hardware DE, TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*