Fitbit Ace bewegingstracker voor kinderen moet voldoende beweging stimuleren

14 reacties

Medio april introduceerde Fitbit de Ace en nu heeft het bedrijf bekend gemaakt dat de activiteitentracker per direct voor 99,95 euro verkrijgbaar is.

De Fitbit Ace moet, volgens het persbericht, kinderen en gezinnen stimuleren om samen gezond en actief te leven. Volgens de fabrikant is de tracker ontworpen voor kinderen vanaf 8 jaar die aan voldoende beweging, slaap en dergelijke moeten komen. Naast het bijhouden van de stappen, houdt de Ace ook het aantal bewegings- en slaapminuten bij. Kinderen worden, bij het behalen van de ingestelde doelen, beloond met meldingen en badges.

Naast het meten van de hiervoor genoemde lifestyle-factoren, moet de Ace ook in staat zijn om ouders meer inzicht te geven in het reilen en zeilen van hun kinderen - aldus het persbericht. Ouders kunnen met de nieuwe Fitbit namelijk toezien met wie hun kinderen contact hebben en welke informatie in de Fitbit-app hun kinderen het meest motiveert.

De Fitbit Ace komt in twee kleuren: blauw en paars. De polsband is douchebestendig en verstelbaar en Fitbit claimt een accuduur van vijf dagen. De tracker is zoals gezegd per direct beschikbaar voor 99,95 euro.

Naar aanleiding van bovenstaand bericht rees de vraag: ‘Is het wenselijk dat ouders, bijvoorbeeld aan de hand van wearable, meer controle krijgen over hun kinderen?’ Wat vinden jullie? Laat het weten in de comments!

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*