LG brengt AI-features naar ‘oudere’ smartphones

Door


Artificiële intelligentie (AI) is tegenwoordig erg populair en we vinden het ook steeds vaker terug op smartphones. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Huawei Mate 10 Pro waarover wij eind vorig jaar al een preview schreven. Ook de recent geïntroduceerde LG G7 ThinQ-smartphone beschikt over de nodige AI-features. LG heeft aangekondigd ook bestaande smartphones van AI-features te voorzien. Naast reguliere updates moeten ook ‘AI Packs’ beschikbaar komen.

De basis van deze softwarepakketten ligt bij functies die veel gebruikt worden zoals spraakgestuurde opdrachten, fotografie en smart home. Volgens LG moeten deze functies een toegevoegde waarde in het dagelijks leven van de consument hebben. De volgende toestellen mogen binnenkort een update verwachten: de LG G6, G6 Fit, Stylus4, Q6, V30 en V30S ThinQ.

De LG G6, G6 Fit, Stylus 4 en Q6 worden voorzien van het ‘basispakket’. Hieronder vallen: Voice Assistent, Vision Assistent, LG Q Lens en Google Lens. De eerste twee applicaties zijn geschikt voor spraakopdrachten en de laatste twee moeten slimmigheden aan de camera’s toevoegen.

De LG V30 en V30S ThinQ worden voorzien van AI Pack 1.0 met uitgebreidere Voice Assistent en Vision Assistent met LG Command, Google Lens en AI-camera. De nieuwste LG G7 is standaard uitgerust met AI Pack 2.0 en voorzien van de meest uitgebreide AI-mogelijkheden tot nu.

De updates worden komende weken uitgerold.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*