Garmin lanceert fēnix 5 Plus-serie met navigatie, muziek, Garmin Pay en zuurstofmeter

6 reacties

Garmin heeft vandaag een nieuwe serie sporthorloges uitgebracht. De fēnix 5 Plus-serie heeft gps, topografische kaarten en muziekopslag aan boord zoals we gewend zijn van het bedrijf, maar kunnen ook contactloos betalen via Garmin Pay en bieden als eerst de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in het bloed te bepalen via een pulsoximeter.

De nieuwe serie bestaat uit een drietal modellen met elk verschillende configuraties. De fēnix 5S Plus is het kleinst met een 42mm-behuizing, de fēnix 5 Plus heeft een 47mm-behuizing en de fēnix 5X Plus is het grootst met een 51-mm behuizing. Alle modellen hebben een rond scherm met 120 bij 120 pixels en diagonaal van 1,2 inch (30mm). De grotere modellen hebben grotere batterijen aan boord.

De fēnix 5-serie van sporthorloges kunnen hartslag op de pols meten en bieden ingebouwde navigatie. Ook kan er muziek gestreamd worden naar draadloze koptelefoons en kan er betaald worden via Garmin Pay. Er zijn diverse trainingsmodi voor verschillende sporten ingebouwd die elk hun eigen gegevens registreren en weergeven.

Het grootste model, de fēnix 5X Plus, is Garmin's eerste horloge wat met een pulsoximeter uitgerust kan worden. Hiermee kan het zuurstofgehalte in het aan de pols worden gemeten. De 5 Plus en 5X Plus komen ook in uitvoeringen met titanium-behuizing en -bandje beschikbaar.

De meeste modellen uit de fēnix 5 Plus-serie zijn direct te verkrijgen voor prijzen tussen de €700 en €1150, terwijl de overige modellen in de komende maanden beschikbaar komen.

 

Bronnen: Garmin, fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus, fēnix 5X Plus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*