Archos gaat samenwerkingsverband aan met Liberty

Door , bron: Archos


Archos heeft een samenwerking aangekondigd met Liberty, het bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in privacy en veiligheid voor internetgebruikers. Liberty ontwikkelt AIM, een op blockchain gebaseerde oplossing met de Liberty browser, een privé beveiligde browser en ecosysteem waarbij je je persoonlijke informatie kunt beheren en deel kunt nemen aan transacties met je persoonlijke informatie als basis.

Liberty heeft zijn browser herontwikkeld en opgebouwd tot een ecosysteem met adverteerders waarmee je anoniem je gegevens kunt delen met de aangesloten merken en waarvoor je beloond wordt met AIM crypto-valuta. Hoe meer Archos gebruikers anoniem informatie delen, hoe meer AIM tokens ze verdienen. Liberty claimt hiermee de balans op het internet te verbeteren in het voordeel van de mensen en niet van de onderneming.

In de op blockchain gebaseerde oplossing beheer je zelf je gegevens. Je slaat het op in een anonieme database, deelt het en neemt deel aan elke financiële transactie die jouw gegevens gebruikt. Je blijft echter volledig ongeïdentificeerd voor merken, zo claimt Liberty. Adverteerders kopen toegang tot hun doelgebruikers met AIM-tokens.

In de Liberty browser is de SIM & PIN-technologie opgenomen, die alle persoonlijke informatie op het apparaat versleutelt. Vanaf het vierde kwartaal wordt deze software voorgeïnstalleerd op een selectie van Archos-tablets en smartphones. Je beschikt dan over de mogelijkheid om jouw eigen persoonlijke en privé kluizen te creëren, toegespitst op de online diensten, netwerken en merken die je vertrouwt en gebruikt. Daarnaast kun je je privégegevens opslaan, delen en verhandelen en daarmee je tegoeden in AIM tokens verhogen.

AIM tokenhouders zal worden voorgesteld om hun tokens op te slaan op de Archos Safe-T mini, deze komt binnenkort beschikbaar in heel Europa.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*