Cat S61 vanaf nu te pre-orderen, 5 juli leverbaar

15 reacties

Bullitt Group meldt per persbericht dat de Cat S61-smartphone vanaf vandaag te pre-orderen is voor een prijs van 899 euro. Vanaf 5 juli moet hij verkrijgbaar zijn. Al in februari op MWC werd het toestel aangekondigd met een lancering in het tweede kwartaal. De robuuste smartphone heeft een ip69-rating en een verbeterde FLIR-warmtecamera.

Deze heeft een groter temperatuurbereik van -20 tot 400ºC en een hogere resolutie van 1280 x 720 pixels. Belangrijk om daarbij te weten is dat de relatief lage resolutie beelden van de infraroodsensor (160 x 120 pixels) gecombineerd worden met die van een reguliere camera. Daarnaast zijn er nog een aantal features die we niet zo vaak terug zien komen. Er zit een Sensirion-sensor in om de luchtkwaliteit en -vochtigheid te meten. Daarnaast vinden we een laserafstandsmeter voor maximaal tien meter. De robuuste behuizing van versterkt gegoten aluminium is getest volgens mil-std-810G, waardoor hij onder andere vallen van 1,8 meter hoogte kan hebben. Hij is ip69-afgewerkt, waardoor hij een uur lang op drie meter diepte kan liggen.

Voorop zien we een 5,2-inch full-hd-scherm dat is afgedekt met Gorilla Glass 5. Deze is bedienbaar met handschoenen en natte vingers. Een Qualcomm Snapdragon 630 op 2,2 GHz drijft het toestel aan met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Deze is uit te breiden met een microsd-kaartje. Voor het reguliere camerawerk is achterop een 16MP-module geplaatst en voorop een van 8 megapixel. Verder zien we een forse 4500mAh-accu die QuickCharge 4 ondersteunt.

Bron: Bullitt Group

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*